Project Description

DOEN & ZIEN

Voor of na, een lunch of iets lekkers bij de koffie kunt u een mooie stadswandeling of een rondvaart maken door onze prachtige Hanzestad. Om u op weg te helpen hebben we voor u een aantal organisaties op een rijtje gezet die u wegwijs kunnen maken in ons stadje en u graag van allerlei interessante informatie willen voorzien.

VVV ZUTPHEN

Kom je binnenkort naar Zutphen? Voor een paar uurtjes, een dagje of een paar dagen?  Op de website van‘In Zutphen’  vind je alle praktische informatie. Wil je Zutphen op eigen houtje ontdekken of laat je je verrassen door een van onze stadsgidsen? Zoek je een plek om te overnachten? Wil je weten wanneer het koopzondag is of waar je meer (toeristische) informatie kunt vinden? In het nieuwe inspiratiepunt (VVV) kun je op een visuele en interactieve manier inspiratie opdoen over onze mooie Hanzestad en de omgeving. Je vindt ons midden in het centrum op de Houtmarkt 75, schuin tegenover het Volkshuis.

http://inzutphen.nl/

DE STAD BEKIJKEN VANAF HET WATER

Een fluisterboot voert u in ongeveer 1 uur langs de mooiste plekjes aan de rivier de Berkel en over de Grote Gracht.

De rondvaart begint en eindigt midden in het centrum van Zutphen, bij de steiger aan het Rijkenhage. De fluisteraar (schipper) vertelt op zijn eigen unieke manier over de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen en haar historische monumenten langs de route. Ongeveer 35 enthousiaste vrijwilligers treden op als schippers en varen kundig om de barriėres heen die de Berkel en de grachten rijk zijn.

http://www.fluisterboot-zutphen.nl

ZUTPHEN VERKENNEN MET EEN ERVAREN STADSGIDS

Een ervaren stadsgids, geboren en getogen in Zutphen, laat u de mooiste plekjes zien van de oude Hanzestad Zutphen. Wandelend door middeleeuwse straatjes bezoekt u stille hofjes en waant u zich weer even in vroegere tijden. De stad Zutphen heeft de meeste 14 de eeuwse panden van Nederland en meer dan 800 monumenten.

Geniet van een 1,5 uur durende wandeling en daarna natuurlijk van de vele leuke winkels en horecagelegenheden.

http://www.stadswandelingenzutphen.nl/

ONTDEK ZUTPHEN EN LAAT U VERRASSEN

De door het voormalig VVV opgeleide gidsen laten u graag de mooiste plekjes van Hanzestad Zutphen zien. Wij nemen u mee naar de schitterende Walburgiskerk, de prachtige Drogenapstoren, de goed bewaard gebleven stadsmuren uit de 14de eeuw en de pittoreske hofjes.

Loop mee en luister naar de vele interessante, indrukwekkende maar ook grappige verhalen over de Hanze, de Bourgogne Toren en de Droge Nap. Laat u betoveren door de serene stilte in de hofjes. Ga terug in de tijd en maakt kennis met het bijzonder rijke verleden van Zutphen.

http://www.stadswandeling-zutphen.nl/

MEER INFORMATIE OVER ONZE PRACHTIGE HANZESTAD?

De monumentale Hanzestad Zutphen en het groene dorp Warnsveld zijn samen opgegaan in de gemeente Zutphen. Iedereen die de stad Zutphen vanuit het westen nadert raakt onder de indruk van haar fraaie ligging aan het water.

De rivier de IJssel en de imposante koopmanshuizen aan de kade nodigen van verre uit tot een bezoek. Iets, wat dan ook jaarlijks door honderdduizenden wordt gedaan.

Zutphen was ook in vroeger eeuwen al bijzonder in trek als woon- en verblijfplaats. Zutphen heeft sedert 1190 stadsrechten. Regelmatig terugkerende evenementen en de weekmarkt zorgden ook toen al voor een grote stroom bezoekers. Nu heeft Zutphen, ondanks haar relatief geringe inwoneraantal, een grote verzorgende functie voor de Achterhoek en een gedeelte van de Veluwe.

Rondom het oude centrum zijn de oude vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. En in het hart van de stad ziet u statige koopmanshuizen en schilderachtige hofjes. Te midden van die middeleeuwse schoonheid treft u een moderne stad met een flink aantal bezienswaardigheden en een uitgebreid winkelaanbod met tal van speciaalzaken. De stad kent vier hotels en een groot aantal restaurants, cafe’s en bars. In de zomer is het goed toeven op de terrasjes in de binnenstad en aan de IJssel.

Het groene dorp Warnsveld, aan de oostzijde van Zutphen, heeft niet alleen een intieme dorpskern, maar ligt ook aan de rand van prachtige natuurgebieden. Kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen liggen vlakbij. En wat is er leuker dan een bezoek aan de stad te combineren met een fietstocht door een schitterend landschap?

http://inzutphen.nl/

MEER OVER HET VOLKSHUIS